Sistemul educațional din România este de nenumărate ori prezentat în studiile internaționale ca exemplu negativ, atât din perspectiva rezultatelor elevilor, cât și a motivației profesorilor.

Cunoaștem deja cifrele îngrijorătoare din aceste studii cu privire la analfabetismul funcțional, la rata abandonului școlar, la rezultatele din testele PISA, la rata integrării pe piața muncii. Despre cum s-a ajuns în această situație s-au scris multe pagini și s-a vorbit de-a lungul anilor. În ciuda rezultatelor slabe ale elevilor din România și a studiilor care arată că profesorul are o influență mai mare asupra performanțelor școlare ale elevilor decât alți factori școlari, nu există o decizie asumată la nivel politic privind formarea inițială a cadrelor didactice.

În acest context, ne-am unit forțele și pe baza modelului de intervenție și al rezultatelor obținute atât în Transylvania College, cât și în cele 12 școli din programul pilot, am decis să implementăm programul la nivel național.

Începând din septembrie 2020 am început să lucrăm cu peste 2500 de directori, cadre didactice și nedidactice și personal auxiliar din 53 de școli înscrise în program, în beneficiul a peste 25.000 de elevi din 18 județe și București.

Căror nevoi fundamentale din școli ne adresăm?

Nevoia de încredere și siguranță în relații

Școlile sunt medii cu un nivel foarte mare de stres, anxietate, neîncredere și critică atât în rândul adulților, cât și al copiilor.

Nevoia de grijă

Integrare a grijii față de sănătatea emoțională și mentală în viața de zi cu zi, nevoie care este ignorată în multe școli. Profesorii au un risc mare de a se confrunta cu anxietate și depresie.

Nevoia de excelență și performanță

În majoritatea școlilor, procesul de predare-învățare e încă centrat în jurul profesorului.

Nevoia de colaborare

Profesorii și părinții au nevoie de sprijin să răspundă nevoilor emoționale ale copiilor și adolescenților.

În școlile cu care lucrăm am constatat deja ceea ce studiile internaționale au demonstrat legat de wellbeing: încrederea și sănătatea emoțională a profesorilor sunt esențiale pentru creșterea sentimentului de siguranță al elevilor în școală și a progresului academic. Acesta este motivul pentru care transformăm cultura organizațională din școli prin colaborare, colegialitate, asumare și contribuție către o învățare autentică, angajantă și responsabilă.

Cum facem schimbarea?

În cadrul programului POVESTEA, fiecare școală va trece printr-un proces de cinci ani. În primii doi ani, școlilor li se oferă intervențiile de bază care se adresează în principal profesorilor și echipei administrative. Urmează un audit, ale cărui concluzii vor contura un plan de intervenții specific comunității pentru următorii doi ani. În ultimul an, reprezentanții fiecărei școli urmează să demonstreze că își doresc și pot să susțină transformarea din școală și să obțină certificarea “Școala încrederii”. Această certificare se păstrează printr-o contribuție anuală de efort, timp și energie a școlii.

Zone de intervenție

Măsuri de siguranță și intervenții online

În condițiile impuse de pandemia COVID-19, training-urile sunt susținute online și față în față, în condiții de maximă siguranță. Ne-am adaptat cerințelor Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) și Direcției de Sănătate Publică (DSP), în același timp reflectând asupra experiențelor similare din întreaga lume și folosind, de asemenea, informații de la NHS (Serviciul Național de Sănătate Publică din Marea Britanie) și WHO (Organizația Mondială a Sănătății), având în minte interesul tuturor participanților.

Fii parte din Poveste!

Dacă vrei să faci parte din Povestea noastră și să afli mai multe detalii despre program, trimite-ne un mesaj.

Contact

Telefon

E-mail