Programul POVESTEA a luat naștere din pasiunea și dorința Ruxandrei Mercea, a lui Ciprian Ghișa și a Domnicăi Petrovai de a readuce încrederea în școlile din România prin schimbarea culturii organizaționale, prin leadership și prin dezvoltarea relațiilor sănătoase între toți membrii comunității.

Fondatori

“Îmi doresc ca toți copiii României să aibă curajul și puterea să își asume propria viață, având resursele interne să se reinventeze, să persevereze și să fie împliniți.”

Ruxandra Mercea

Ruxandra Mercea este director Transylvania College, co-fondator Asociația Wellbeing Institute, facilitator Leader in Me și mamă a trei copii. Ea crede că schimbarea și transformarea în educație vine din interiorul fiecărei școli. Speranța Ruxandrei este că tot mai multe școli din țară vor conștientiza că pot să se schimbe pentru binele copiilor.

“Tot ce ne dorim este ca elevii din fiecare școală să se simtă în siguranță, să găsească adulți în care să poată avea încredere și să aibă experiențe memorabile în fiecare lecție.”

Ciprian Ghișa

Ciprian Ghișa este profesor de istorie, director la Transylvania College (linia română), co-fondator al Asociației Wellbeing Institute, facilitator în programul Povestea, ofițer pentru examene Cambridge și tată a trei copii.

“Povestea mea își are rădăcinile în credința în cuplu și familie, în iubire și în preocuparea fiecăruia dintre noi pentru propriul proces de evoluție și maturizare emoțională.”

Domnica Petrovai

Domnica Petrovai este psiholog clinician pr. și psihoterapeut, fondatoarea companiei Mind Education și a Școlii pentru Cuplu și mamă a doi copii.

Povestea lui Alex

A fost odată un copil încurajat să viseze și să creadă cu tărie în visul lui, oricât de nebunesc suna. Alex este din Buzău și va studia biologie marină. Povestea lui Alex este povestea oricărui copil căruia i se dă o șansă. Povestea unui copil sprijinit necondiționat, mai ales atunci când îi e greu, de adulții din viața lui, de profesori inimoși, care își doresc la fel de mult ca el să reușească.

De multe ori destinul unui copil, indiferent de mediul din care provine, e influențat puternic de un adult. Dacă măcar un singur om îi vede potențialul și îl încurajează să meargă înainte cu încredere pe drumul lui, acel copil are șansa să-și vadă visul cu ochii și să schimbe lumea. Fiecare dintre noi putem fi acel adult în viața unui copil, să-l ajutăm să-și scrie povestea, așa cum visează.

Povestea

Este un program unic, dezvoltat și implementat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College și Școala pentru Cuplu, care vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor din școlile din România, pentru transformarea acestora în comunități ale încrederii, bunătății și bucuriei.

Atâta timp cât există pasiune și un angajament pentru educație, împreună cu partenerii noștri, suntem capabili să abordăm majoritatea obstacolelor care stau în calea oferirii unei educații de calitate, antrenând în acest proces întreaga comunitate.

Doar împreună putem face o schimbare sustenabilă în viața a sute de mii de elevi, profesori, părinți și a comunităților lor.

Despre noi-povestea noastră
Scop și obiectiv 2030

Scop și Obiectiv 2030

Programul Povestea este unul vizionar și își dorește să devină un model de bună practică pe care școlile îl pot adapta în strategiile lor de dezvoltare.

Prin acest proiect, vom:

1.200 de școli în programul Povestea 20% din total școli la nivel național - masa critică necesară transformării din interior a sistemului, devenind un proces ireversibil.

Fii parte din Poveste!

Dacă vrei să faci parte din Povestea noastră și să afli mai multe detalii despre program, trimite-ne un mesaj.

Contact

Telefon

E-mail